Blog List

Poesis - Cantec soptit

reMix Adrian Andrei

Spring'steen's Comming

joi, 28 februarie 2008

Copaci Ciuntiti de Primarie la Ramnicu Valcea

Privelistea din fata blocului



Eu fumez pe geam. Acum, ca a venit primavara, admir copacii nu de mult mai inalti ca blocul, ciuntiti pana la etajul I. Au fost fasonati acum o luna, cu scandal. Au sarit cu gura cativa pensionari. Au chemat politia, politia a anal’izat cateva cioate ( unii copaci au fost taiati pur si simplu, ca au si scapari oamenii primariei…) si nimic - deja cine a sunat a doua zi la politie a fost luat peste picior.


Au venit si de la un ziar local, Curierul de Ramnic, au scris un articol sau doua in care edilii erau facuti cretini.

La noi in ‘padurice’ spiritele s-au incins bine atunci. Sa iasa cu bataie si nu altceva. Una din pensionare ameninta muncitorii ca le va aprinde lumanari in biserica daca nu se opresc. Am ras. O tuciurie curatatoare de craci ( creci pe limba ei) scurta si dolofana a facut-o nebuna. Facea semnul ala sugestiv si banal prin vanturarea la tampla a degetelor ei scurte cu unghii de 5 mm. Alt tapinar giorsait ne-a recomandat aer conditionat daca n-avem oxigen. De ala stiu ca m-am luat urat de tot. Pai oratorul nu avea bani de o lama de ras si vorbea de climatizare. Parca ii simteam respiratia de dragon de la etaj, nu ca ar fi scuipat flacari, dar avea buza scurta sus si se ivea primavaratec cuva cu lopeti din gura nespalata cu lunile.


Ce sa mai, ca la urs. Sustinatorii operatiunii?
Pe fata, un gnom cu caciulita din aia de piele neagra cum se faceau la cooperatie pe vremea cand era el lingator. Agresiv si hotarat, pe pantofii lui pingeliti ca la rodeo, Jumatate-de-om-Calare-pe-jumatate-de-iepure-schiop le zicea ca in concediu la masa in sura. Impingea babutele si le trimetea la dreak’u de tampite si prapadite care nu si-au platit asociatia. Pupincuristul frustrat inventa asa cate o ‘vina’( AI SI datorii neplatite la asociatie!) si dupa dejectie acuza cu spume la gura: ‘Nu iti e rusine sa mai vorbesti cu asociatia neplatita?’ Pana sa strige babuta ca e minciuna si il da in judecata deja toti aveau in urechi glasul lui baritonal, rasunator ca din burlan (ce oare si-o fi indesat pe gat in jos piticania in epoca de aur de si-a largit asa gatisorul nu pot sa imi dau seama, ca sabii nu cred sa fi inghitit ?!).
Pe din dos, adica pe la spate, sustinuse ‘proiectul de fasonare intre 80 si 100%’ a copacilor din padurice un alt pensionar cu un singur plaman. Unul care face pe misteriosul, pe desteptul indirect, unul care la tinerete si-a inaltat cea mai semeata antena de bulgari in motul blocului, si cu ce credeti ca urca pe ea? Pai cu echipamentul de munte smecherul, ca el era cool de atunci si deosebit de original – THE MAN ! Si ramanea agatat acolo tot facandu-se ca aranjeaza ceva la antena gigant la ore de maxima audienta, cand populatia muncitoare se reintorcea in cuibusoare si privea la dansul. Doar daca mergeai cu fata la zid prin casa sau circulai numai pe hol nu dadeai cu ochii de preafericitul nostru imbracat pestrit si coco pe bloc ca girueta.
Ei asta era frustratul din umbra si nu e prima oara cand face asa, a mai lichidat copaci. Ii fac umbra. Ca de aer nu mai are nevoie, respira la jumatate.


Asa arata paduricea in care primavara trecuta imi clateam ochii. Acum privesc direct la balcoanele vecinilor. Si la cioturile de copaci cu taietura vopsita in albastrul cerului. Ele seamana teribil de bine cu vidanjorul piticanie pingelita si cu omul fara un plaman. Daca ma uit mai bine nu sunt cioturi, sunt monumetele frustrarii astora doi, intre blocurile gri.
EVIDENT CA ASTA SUNT! Pentru ca Primaria din Rm Valcea nu ciunteste copaci si nu distruge parcuri !


Primaria din Rm Valcea comite acte artistice.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aceeasi problema la arad. Am trimis un mail la protectia mediului - ue. Let's see what happens. Nu sunt prea optimista.